تو پست میهمانی آقا اشاره به نمایشگاهی کردم که هنوز کامل نشده بود . انصافا ً همه بچه ها برای تکمیل و پر بار شدن این کارگاه کوچک اما بامحتوا خیلی زحمت کشیدند خصوصا ً که اوج کارها در ماه مبارک رمضان بود .
10 غرفه با عناوین مختلف که می بایست از دریچه مهدویت به موضوع مرتبط گردد . غرفه ای که من و رفقا در آن فعالیت داریم غرفه نماز و مهدویت است که باید بطور کاملا محسوس رابطه نماز با امام زمان را جلوه دهد .
از آنجا که موضوع نماز اهمیت بسیاری دارد از این لحاظ غرفه ای که به این مهم اختصاص یافته در سالن منتهی به کارگاه می باشد که در حین رفت و آمد بازدیدکنندگان مورد توجه قرار گیرد . البته این مورد جزء امتیازش بود و کوچکی مکانش جزء معایب آن .
به واقع برای محتوای این غرفه از کتب معتبری که دارای احادیث از خود حضرت مهدی باشد استفاده شده . و تمام زحمات محتوایی و بار معنایی آن با سند است . سعی شده در این غرفه رابطه نماز و امام زمان و سه مسجد مهم و اصلی « مسجد الاحرام ، مسجد الاقصی و مسجد کوفه که به ترتیب پایگاه قیام مهدی ، مصلی مهدی و مرکز حکومت جهانی مهدی عج می باشد » بصورت ساده و همه فهم بیان شود .
از اینها که بگذریم دلم می خواست در اصل بدانم که بعد از همه کاری که انجام شد این موضوع چقدر روی دوستانی که زحمت کشیدند اثر گذاشته و چقدر می تواند روی مخاطبین آن اثر داشته باشد ؟
پاورقی نویس آن می گوییم علاوه بر اینها دلم میخواهد بدانم که چقدر توانسته ایم مولایمان را راضی کنیم ؟ و تا چه حد توانسته ایم برای نزدیک شدن فرج ذخیره آل الله موثر باشیم ؟
و کلام آخر اینکه آیا نماز هنوز همان جایگاه قبلی را در دید من دارد ؟ آیا خودم تغییری کرده و یا خواهم کرد ؟!
حدیث این پست هم از مولایمان منتها این بار بصورت تصویری نه متنی !
شبیه بیــن الحــــرم کانــون رحمــت خــدا از حـــرم قشنگ تو تا حـــرم امام رضـا
چی بیشتر از اینکه تویی عمه صاحب الزمان از حــرم تـو میگیرن اذن دخول جمکـران
بیـــن تــو و بــــرادرت حـــریم آل مـرتــضی مثـل مدینه تا نجف ، مثل دمشق و کربلا
آغاز ماه ذیقعده برای حضرت رضا علیه السلام و دودمان نبوت پیام آور شادی مخصوص و پایانه یک انتظار عمیق است ، چرا که حضرت نجمه علیها سلام فرزندی جر حضرت رضا علیه السلام نداشت و پس از 25 سال امام رضا دارای خواهری شده .کمااینکه امام صادق علیه السلام به ولادت چنین بانویی بشارت داده بود . روز شادی و سرور وصف ناپذیر و روز مهم از ایام الله بود چرا که دختری از آسمان ولایت و امامت ، طلوع کرده بود که قلب ها را جلا و صفا می داد و چشم ها را روشن می کرد و کانون مقدس اهل بیت علیم السلام را گرم می نمود .
فروغی از کوثر و گلی تابناک از گلشن آل محمد چشم به جهان گشوده بود . آری تاریخ چشم به راه فاطمه ای دیگر است انتظار به سر می آید و شمیم دلنوازی خانه خورشید را فرا می گیرد . خنکای حضور دوباره فاطمه « س » در فضای مدینه جاری می شود و کوثر فاطمی جوشیدن می گیرد .
حضرت معصومه در خاندانی که سرچشمه علم و تقوا و فضایل اخلاقی بود ، پرورش یافت . پس از آنکه پدر بزرگوار آن بانوی گرامی به شهادت رسید ، فرزند ارجمندش حضرت رضا علیه السلام عهده دار تعلیم و تربیت خواهران و برادران خود شد و مخارج آنان را نیز بر عهده گرفت . در اثر توجهات زیاد آن حضرت هر یک از فرزندان امام کاظم علیه السلام به مقامی والا دست یافتند و زبانزد همگان شدند . در میان فرزندان بعد از حضرت رضا علیه السلام ، حضرت معصومه از نظر علمی و اخلاقی والاترین مقام را داراست .
یکی از ویژگی های حضرت معصومه صدور زیارتنامه ای از سوی معصومان ( س ) درباره ایشان است که پس از حضرت زهرا « س » او تنها بانویی است که زیارتنامه ای از سوی امام معصوم دارد . این بانوی گرامی در زبان دانشمندان و فقیهان گران قدر شیعه به لقب کریمه اهل بیت یاد می شود . از میان بانوان اهل بیت این نام زیبا تنها بر آن حضرت اختصاص یافته است . بر اساس رویای صادق و صحیح مرحوم آیت الله سید محمود مرعشی نجفی این لقب از طریق امام صادق علیه السلام بر حضرت معصومه اطلاق شده است . در رویا امام صادق به آیت الله نجفی که با دعا و راز ونیاز در صدد یافتن قبر مطهر حضرت زهرا علیها سلام بود ، خطاب فرمود : بر تو باد به کریمه اهل بیت . اگر قرار بود قبر حضرت آشکار باشد همان شکوه و عظمت مرقد حضرت زهرا علیها سلام را خداوند برای قبر حضرت معصومه قرار داده است .
به کوچه باغهای حرم تو پناه می آورم و در سایه سار ملکوتی آن ، نفسی تازه می نمایم و قطره ای می شوم در آبی زلال اشک های زائرانت . باورم نمی شود به این سادگی به زیارت تو آمده ام ! تو که زیارتت همسان زیارت یاس گمشده مدینه است ....
پ.ن: مطلب مربوط به این ایام: کی میخواد توبه کنه؟؟
زمان جاهلیت را باید عصر حاکمیت سیاهی و تباهی نامید ، چرا که در آن زمان ابرهای متراکم نادانی ، سایه شوم و ننگین خود را بر زندگی بشر افکنده بود، در چنین مقاطع حساس و یأس آور است که امید و روشنایی از اعماق ظلمت و یأس پیداد می شود و بهار سبز و خرم از دل زمستان سرد متولد می شود . در عصری ، پیام روح بخش بعثت رسول اکرم صل الله علیه وآله بر کالبد افسرده و مرده جهان دمیده شد که پانصد و یا هفتصد سال از ظهور عیسی بن مریم گذشته بود و در این فاصله ممتد کسی به پیامبری مبعوث نگردیده بود و جهل و ظلم بر سراسر جهان حکومت می کرد ... آری مشیت الهی بر این بود که از گریبان تاریکی و سپیده شکافته شود و آفتاب تابناک فخر بنی آدم حضرت محمد بن عبدالله صل الله علیه و آله طلوع کند . بعثت پیامبر هدیه بزرگ خداوند به بشریت است و یکی از نعمت های بزرگ الهی به بشریت است که منت بر بندگان نهاده و پیامبری از جنس خود مردم و از بین خودشان انتخاب کرده که با آنها مهربان و رئوف بوده و می تواند الگویی عملی برای بشریت باشد .
امام علی علیه السلام در خطبه 89 نهج البلاغه می فرمایند : خداوند پیامبر اسلام را هنگامی فرستاد که از زمان پیامبران پیشین مدت ها گذشته بود و ملت ها در خواب عمیقی فرو رفته بودند ، فتنه و فساد جهان را فرا گرفته بود و اعمال زشت و پلید رواج یافته بود و آتش جنگ همه جا شعله ور بود ، دنیا بی نور و پر از مکر و فریب گشته بود و ....
حضرت محمد صل الله علیه و آله دین اسلام را به مردمی عرضه کرد که همگی در آتش جهل می سوختند و دعوت او چنان دلنشین بود که به سرعت دیوارهای جهل و خرافات را فرو ریخت و مردم فوج فوج به اسلام گرویدند . آن روزی که در غار حرا ندا بر پیامبر آمد که بخوان ، رسالت نبوی با پیام خروج انسان از ظلمات و حرکت بسوی نور آغاز شد و سر آغاز راهی شد که انسان را از شرک ، بی عدالتی ،تبعیض ،جهل و فساد بیرون آورده و بسوی توحید ، معنویت ، عدالت و کرامت هدایت کند . مبعث نبوی انقلابی در عالم بشر ایجاد کرد که هنوز ادامه دارد و این تحول روحی مردم مادی بت پرست را به مبدإ آفرینش راهنمایی کرد و از کردار زشت بر حذر داشت و در وصف پیروان خود فرمود که شما بهترین امت من هستید و می توانید دنیای بشریت را با اجرای قوانین قرآن به سعادت برسانید .
پس از رحلت رسول اکرم وحی منقطع شد ولی بعثت همواره به حرکت خود ادامه می داد ، پیامبر در عصر بعثت دین را تبیین نمود و تمام عوامل سعادت و بدبختی را برای جامعه بیان کرد . حضرت رسول روح بزرگی داشت که در میان بشریت تا امروز شخصی همانند او بیدار پیدا نشده است . مردی که به تنهایی ملتی را مانند ملت عرب که به قبایل مختلف تقیسم شده و دشمن یکدیگر بودند متحد کند ، عقاید باطل را و خرافی را از میان بردارد ،قانونی برای زندگی و نجات بشر بیاورد ، علم و دانش منحصر به درباریان را برای عموم آزاد کند و ...
پیامبر با داشتن مقام ولایت و امامت محتوای بعثت را پیاده کرد و به بعثت تداوم بخشید و حرکت پر برکت بعثت به یاری اهل بیت پیامبر تا عصر غیبت تداوم یافت و همچنان پیش می رود تا منجی بشریت ظهور نماید و احکام روح بخش اسلام را از کران تا بی کران حاکم قرار دهد همانگونه که بعثت پیامبر در بدترین عصر تحقق یافت ظهور حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز هنگامی است که ظلم و جور یأس جهان را فرا گرفته باشد و از اسلام جز اسمی و از قرآن جز درسی باقی نمانده باشد .
پس مهدویت اهداف بعثت را محقق می کند زیرا ظهور پیامبر حامل متن هدایت و سعادت بشر است و ظهور حضرت ولی عصر توسعه بخش سعادت .
سعادت بشر در گرو پیوند بعثت ، غدیر و مهدویت است ... ارتباط زیادی بین این سه مؤلفه وجود دارد و در حقیقت مهدویت دستیابی به تمامی اهداف بلند بعثت است .
رسول خدا صل الله علیه وآله : « بُعثِتُ بِمَکارمِ الأَ خلاقِ وَ مَحاسِنِها » علامه مجلسی ،بحارالانوار ، ج16 ، ص 287
برای « احیای » مکارم اخلاق و نیکی های اخلاقی مبعوث شده ام.
بسم رب المنتظر المهدی
شناخت و درک عمیق معارف اسلامی یکی از سر لوحه هایی است که اسلام می خواهد در سایه آن حرکت کند و به آرمان خود که دستیابی به حیات طیبه است برسد از این رو مسئله تدبر و تفکر و تعمق در دین بعنوان یک وظیفه برای مسلمانان تعیین گردیده است تا خواندن دعاها و زیارات با تفکر و تعمق در معنا باشد و از این طریق به معارف اصیل اسلام برسند و ارتباط روحی برقرار نمایند ولی توسلات و خواندن ادعیه در اکثر مجالس فردی و اجتماعی صوری و لفظی شده که اصلا با تدبر و تفکر همراه نیست و در آن رسم و عادات و تشریفات خاصی دخالت پیدا کرده است در حالی که اگر انسان کمترین معرفت و محبت به امام خویش داشته باشد معنای جملات دعای ندبه او را به حزن و اندوه و سختی می اندازد و در فراق و غربت امام خویش شیون کشیده و فریاد سر می دهد .
از آنجایی که بسیاری از شیعیان به راهنمایی ائمه هر صبح جمعه از طریق دعای ندبه حیات معنوی خود را در گستره زندگی فردی و تاریخی زنده نگه می دارند و متوجه اند که راه تحقق عالی ترین آرمان بشری یعنی ظهور حضرت بقیه الله فراموش نشود جا دارد این سنت نیکو هرچه بیشتر با محتوای کامل تر برقرار گردد تا عالی ترین نتیجه را به بار آورد .
وقتی نگاه و نظر نسل جوان و تحصیلکرده ما متوجه فردای نورانی تاریخ شد ، دیگر تحت تاثیر ظلمات زمانه قرار نمی گیرد و از تحرک و نشاط برای فردای نورانی خود و جامعه خود باز نمی ایستد و یکی از رسالت هایی که دعای ندبه متذکر آن است چنین نکته ایست . این دعا برای مسلمانان روشن می کند که اگر هنوز ما به عظمت هایی که در اسلام عزیز نهفته است دست نیافتیم به جهت آن است که به اسلام اهل بیت رجوع نکرده ایم و در واقع این دعا راه برگشت به عظمت اسلام را گوشزد می کند و انسان را در عبادتی پاک وارد می نماید تا قلب او همواره در سوز نور مقدس حضرت بقیه الله منور بماند و از بهره های وجود آن حضرت در زمان غیبت محروم نباشد . دعای ندبه یادآور این نکته است که زخم های ستم دیدگان مظلوم نه تنها فراموش نشده بلکه آن مظلومیت ها مقدمه به بار نشستن همه زحمات انبیاء و اولیاء است هیچ ظلمی بی جواب نمی ماند و هیچ مظلومیتی بی حاصل نخواهد بود و خون مظلومان و ناله ستمدیدگان زمینه ظهور آن حضرت را فراهم خواهد کرد . این دعا قصه دل همه آگاهان به حقانیت حاکمیت حق است که به وعده خداوند ایمان دارند و هرگز ظلم روزگاران را به رسمیت نمی شناسند و یک روز را بی امام خود نخواهند گذراند و اگر از ظهور او محروم اند نگذاشته اند که از نجوای با او محروم شوند .
دعای ندبه متذکر جریان نورانی تاریخ است که از حضرت آدم (ع) شروع شده و از طریق سایر انبیاء همواره تاریخ را درمی نوردد و جلو می رود و معتقدان به این جریان نورانی را از مهلکه های ظلمات روزگارشان رهایی می بخشد . دعایی که گویا حقیقتی است که همه مسلمانان و حتی غیر مسلمانان نیز می توانند بر محور آن به منزل های امید بخش آینده بشر نایل شوند . معارف بسیار بلند و عمیق این دعا دلیل روشنی است که جز از سرچشمه زلال امام معصوم (ع) صادر نشده و به قول معروف « مَتنُهُ دَلیلٌ علی صِحَّتِه » و از استحکام آن همین بس که مضامین مطرح شده در این دعا منطبق بر قرآن و یا روایاتی است که در بین همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی مورد اعتماد و اطمینان می باشد . دعای ندبه نه تنها در همین امروز ما را متوجه جایگاه عقیدتی تاریخی مان می نماید بلکه متذکر این نکته دقیق است که مواظب باشیم هدف گم نشود و در نتیجه گرفتار روزمرگی ها شویم و از ثمر دهی جریان نورانی حرکات انبیاء در سراسر تاریخ بشری غفلت کنیم و جهان را برای جولان ستمگران باز بگذاریم و از وعده بزرگ خدا که حاکمیت جبهه نور بر جبهه ظلمت است باز بمانیم .
این دعا دارای نظم و ترتیب دقیقی است که از توجه به فلسفه ارسال رسولان یعنی آدم شروع شده و پس از طرح نقش تاریخی هر یک از انبیاء ما را متوجه نقش تاریخی و هدایتگرانه حضرت محمد (ص) «آخرین پیامبر هستی و جایگاه اهل بیت و نتایج محبت به اهل بیت » می نماید و جایگاه حضرت علی (ع) را برای حفظ اسلام ناب مطرح می نماید و در نهایت ما را متوجه ابعاد مختلف تاریخی و تکوینی و هدایتگرانه حضرت مهدی موعود (عج) می کند .
به امید هر چه بیشتر نزدیک شدن به فرهنگ معنوی و پرباری که دعای ندبه در اختیار ما قرار می دهد .
امام زمان (ع) : « أکثِرُو الدُّعاءَ بِتَعجیلِ الفَرَج ِ فَإنَّ ذلکَ فَرَجُکُم » شیخ صدوق ، کمال الدین ،ج2 ،ص 485
برای تعجیل فرج بسیار دعا کنید چرا که فرج شما نیز در فرج من است .
Imam Zaman (peace be upon him ): pray a lot to make (my) reappearance hasten since my reappearance is yours
واژه غیبت معمولا در عرف عام مردم در برابر حضور بکار میره و وقتی که می گویند کسی غایبه در عرف یعنی حاضر نیست طبق این فهم نتایج متفاوتی از کلمه غیبت گرفته میشه . بعضی غایب بودن امام رو عدم حضور تلقی میکنن ، بعضی تحیر و سرگردانی بشر گرفتن و گروهی اون رو اساساً برابر با عدم امکان فهم صحیح دین میدانند که برای دسترسی به این فهم چاره ای جز انتظار نیست و عده ای غیبت رو مانع کسب اجر و مجاهده در رکاب امام علیه السلام دانسته اند . اما با نگاه کردن به تاریخ میبینیم که در زمان ائمه (علیهم السلام) دیگر با اینکه غیبتی نبوده اما بسیاری از موارد بالا اتفاق افتاده . گروهی در شناخت امام علی دچار تحیر و سرگردانی شدند و نتوانستند او را درست بشناسند و در جنگ جمل مقابل حضرت ایستاند و یا در صورت فهم نادرست از دین امام حسین (ع) رو در کربلا تنها گذاشتند . زمان امام سجاد (ع) که وی با دعا در صدد بیان معارف دین بودند مردم فیض هم نشینی را درک نکردند ، در سال هایی که امام موسی کاظم در زندان بودند هیچ کس مشتاق دیدار امام نبود و واکنشی نشان نمی دادند.
در زمان غیبت نیز می توان از وجود امام بهره ها برد . برکات امام در زمان غیبت نیز جاری است همچنانکه حضرت یوسف در زمان ناشناسی خدمات بسیاری انجام می داد . بعضی فواید مختص به حضور (ظاهری) اوست زیرا فایده آن به نفس وجود حضرت باز می گردد اما فوایدی که حاصل رفتار و عملکرد امام است چه در زمان حضور و چه در زمان غایب بودن همیشه جاریست . امام حجت زمین و موجب بقاء نوع بشر و تمام هستی است او در همه حال به هدایت و راهنمایی مردم می پردازد حفظ و بقاء دین وابسته به وجود حجت در روی زمین است و زمین هیچگاه از حجت الهی خالی نخواهد شد و تمامی این فوائد در زمان غیبت نیز جاریست .
خوشا به حال کسانی که در کلاس انتظار یک جمعه هم غایب نبودند !